High Tea bij Hotel – Restaurant Overbosch te Garderen op 19
oktober 2014
Afgelopen week was ik wat aan het speuren op www.vakantieveilingen.nl en spotte
ik een High Tea-veiling. Meestal houd ik een maximaal bedrag in m’n hoofd, maar
het komt toch wel eens voor dat ik daar overheen ga. Niet bizar veel meer, maar
toch. Ruggengraat he….
Jeroen gaf aan dat het hem wel weer eens leuk leek om samen
te High Tea-en, dus bedachten we dat dit voor het komend weekend wel leuk was.
De plekjes (je kunt dan uit een aantal locaties kiezen) in Almere waren al vol,
dus na verzekerd te zijn van een oppas voor Max (wat zijn die opa’s en oma’s
toch lief!), even verder gespeurd. Garderen, op de Veluwe, dat leek me wel wat.
Onderweg waren we al flink hongerig geworden, dus we hoopten
op lekker en veel :-D. Jeroen moest natuurlijk eerst roken en ik trad vast naar
binnen, heel sneuig in mijn up. Ik mocht een plekje uitzoeken en al snel kwam
mijn eega.
Het arme meiske wat ons bediende sprak heerlijk binnensmonds
met een Veluwse tongval. Je begrijpt het, ik verstond er geen bal van. Ik kijk
Jeroen dan aan en die zit heerlijk te genieten hoe ik het allemaal niet kan
volgen. Toch maar even tegen de theechick: Sorry? Ik verstond je niet…
Anyway, of
we Cava wilden. Jeroen, de culinaire kenner zoals hij is: “Wat is dat
dan??” Het meiske hakkelde: een soort sjampanje. Nu houd ik alleen van Breezers
en PassieSju en Jeroen vind bier alcoholisch genoeg, dus we sloegen even over.
Een tomatensoepje dan? Nou, vooruit. Om die ernstige honger maar te stillen.
Een heerlijk zout Tomatensoepje van Honig/Knorr/ofzo’nanderaanmaakmerk
met wat croutons die al lekker zompig waren en wat ringetjes bosui om het op te
leuken.
Een minuut of 10 later kwam dan eindelijk waar we al die
tijd op gewacht hadden, de etagère vol lekkere hapjes. Op het onderste bordje
lagen een aantal sandwiches. 2 met zalm, 2 met een vleessoort die we niet
herkenden, 2 met brie en 2 met ham en kaas. Dit was verder prima, lekker en
goed. Het middelste en bovenste bordje waren gevuld met dezelfde hapjes. Een
scone met rozijntjes, zure room en 2 soorten marmelade, een miniroombroodje,
een minichocolade- en minivanillemuffin, een roomboterkoekje, een bonbon, een
superheerlijk caramelchocola-achtigkoekje en een stukje (mierzoet) gebak. We
hadden nog geen kwartier en 1 kop thee nodig om dit weg te atten.
Met vriendinnen ben ik meestal langer aan het High Tea-en.
Je hebt dan veel meer te kletsen en te lachen. Jeroen en ik hadden het over de
vakantie van volgend jaar of we de kozijnen gaan vervangen en wat voor nieuwe
bank er moet komen. Als je het overal toch wel een beetje hetzelfde over denkt,
of het ook prima is als de ander even zijn zin krijgt, dan ben je dus snel
klaar met zo’n High Tea. Of je moet elkaar, slurpend aan de Cava een kwartier
in de ogen kijken, maar neuh, doe maar niet.
De High Tea was op zich prima. Maar ook niet meer dan dat.
Ik hou toch wel erg van de net anders dan anders dingen. Zelfgemaakt, niet zo
standaard, even wat meer je best gedaan. Bij mij rijst ook de vraag: als je een
High Tea doet met een vakantieveilingen-bon, is het dan standaard dat het
standaard is en niets meer dan dat?
Ik had de indruk dat de High Tea die de dames een tafel
verder hadden, veel uitgebreider was. Was dit omdat ze dit via het restaurant
zelf geboekt hadden? En dus ook de volle prijs betalen? Of hadden ze een
uitgebreidere versie? Op de website van het Hotel kon ik verder geen info
vinden over de High Tea en dit dus ook niet checken.
Maar denken jullie? Moet een High Tea via een veilingsite
hetzelfde zijn als de High Tea die normaal geserveerd zou worden? Of mag dit
ook een karigere variant zijn omdat je niet de volle prijs neerlegt? Ik ben
benieuwd naar jullie mening!
Tot snel!
uiteraard zou die NIET kariger mogen zijn... Helaas gebeurt het vaak wel :-(
BeantwoordenVerwijderenIk denk met zo'n veilingactie: bedrijven kunnen laten zien wat ze in huis hebben voor een gereduceerde prijs. Met als doel dat de klant dan terugkomt. Of heb ik het mis?
Verwijderen